Підтоплення метро Києва: Кабмін скликає комісію ТЕБ та НС

Підтоплення метро Києва: Кабмін скликає комісію ТЕБ та НС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив 9 грудня провести засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щоб дослідити що призвело до термінового ремонту "синьої" гілки київського метро.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив у Телеграмі.

« Під час повномасштабної війни Київський метрополітен має подвійне стратегічне значення – як транспортна артерія і як бомбосховище, де знаходять прихисток тисячі людей. Через дії чи бездіяльність міської влади постала загроза затоплення та руйнування тунелів «синьої» гілки столичного метро. Це матиме безпосередній вплив на безпеку киян», - зазначив Шмигаль.

Прем’єр наголосив, що доручив 9 грудня провести засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі Віцепрем’єр-міністра Олександра Кубракова, Міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, очільника Мінстратегпрому Олександра Камишіна, тимчасового виконувача обов’язків голови ДСНС Володимира Демчука, начальника Київського метрополітену Віктора Брагінського. Очікуємо також на присутність голови КМДА Віталія Кличка з детальною доповіддю з цього питання.

Читайте також: Підтоплення тунелів київського метро: прокуратура почала розслідування

«Наше завдання – оперативно оцінити ситуацію та вжити заходів, аби не допустити її розвитку за негативним сценарієм. Найважливіше – убезпечити життя та здоров’я людей та уникнути транспортного колапсу в столиці», - зазначив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" закрито на час ремонту перегінного тунелю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-