Підтоплення тунелів київського метро: прокуратура почала розслідування

Підтоплення тунелів київського метро: прокуратура почала розслідування

Укрінформ
У зв’язку з підтопленням тунелів на Оболонсько-Теремківській лінії Київського метрополітену розпочато досудове розслідування.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва у зв’язку з підтопленням тунелів на ділянці Київського метрополітену на Оболонсько-Теремківській лінії метро розпочато досудове розслідування за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст.367 Кримінального кодексу України).

8 грудня столична влада оголосила про зупинення руху поїздів на відрізку між станціями «Либідська» та «Деміївська» Оболонсько-Теремківської лінії метро. За попередніми даними, вказані обставини виникли у зв’язку з розгерметизацією тунелю та появою тріщин у його стінах, що призвело до підтоплення тунелю на вказаній ділянці метрополітену.

Читайте також: Від «Теремків» до «Либідської» зараз курсують 55 автобусів та 15 тролейбусів - КМДА

Як наголосили в прокуратурі, під час досудового розслідування слідчими та прокурорами будуть досліджені обставини, які призвели до вказаних наслідків. Також в межах слідства буде надано правову оцінку діям службових осіб КП «Київський метрополітен» і підрядних організацій, які споруджували перегінні тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» в заплаві річки Либідь.

Читайте також: Поворозник про ремонт метро: Підтоплення тунелю - це лише частина проблеми

Як повідомляв Укрінформ, рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" закрито на час ремонту перегінного тунелю.

Фото: Офіційний портал Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-