Будинок авіаконструктора Сікорського у Києві має бути відреставрований - МКІП

Будинок авіаконструктора Сікорського у Києві має бути відреставрований - МКІП

Укрінформ
Суд зобов’язав Міністерство оборони привести будинок авіаконструктора Ігоря Сікорського у Києві до належного стану шляхом здійснення консерваційних та реставраційних робіт.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

“6 грудня Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги Міністерства оборони на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 11 червня 2021 року. Тоді Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов на користь держави від заступника генерального прокурора, який представляв інтереси держави в особі МКІП, до Міноборони та державного підприємства “Готель “Козацький”, - ідеться у повідомленні.

Таким чином, рішення Окружного адміністративного суду Києва від 11 червня 2021 року набрало законної сили.

Згідно з ним, суд зобов’язав Міністерство оборони укласти з МКІП охоронний договір на об’єкт культурної спадщини - пам’ятку національного значення з охоронним “Будинок, в якому мешкав видатний авіаконструктор І. Сікорський з родиною”, розташовану за адресою: Київ, вуліця Ярославів Вал, 15-Б.

Також у Міноборони мають привести будівлю до належного стану шляхом здійснення консерваційних та реставраційних робіт.

Будинок відомого авіаконструктора Сікорського має історичну та культурну цінність і перебуває в статусі пам’ятки історії національного значення. Будинок потребує негайної реставрації.

Читайте також: Департамент охорони культурної спадщини КМДА не давав дозволу на знесення пам'ятки на Прорізній

У МКІП подякували Офісу генпрокурора за стійку державницьку позицію щодо охорони культурної спадщини і розуміння важливості захисту пам’яток.

Як повідомляв Укрінформ, Шевченківський районний суд Києва наклав арешт на майновий комплекс по вулиці Рейтарській, 37, і заборонив проведення там будь-яких будівельних робіт.

Фото: depo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-