Департамент охорони культурної спадщини КМДА не давав дозволу на знесення пам'ятки на Прорізній

Департамент охорони культурної спадщини КМДА не давав дозволу на знесення пам'ятки на Прорізній

Ексклюзив
Укрінформ
Департамент охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації не давав дозволу на знесення будівлі на вулиці Прорізній, 25А, яка є пам'яткою архітектури містобудування.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила директорка Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова.

“Департамент охорони культурної спадщини КМДА не давав дозволу на знесення будинку на вулиці Прорізній, 25А. Це пам'ятка культурної спадщини, пам'ятка архітектури. Цей будинок знаходиться у самому центрі міста, у буферній зоні Софії Київської. Позиція департаменту така: на цьому об'єкті має бути тільки реставрація. Жодної нової будови, жодної реконструкції там не має бути”, – підкреслила Соловйова.

Вона поінформувала, що на запит Департаменту земельних ресурсів КМДА Департамент охорони культурної спадщини повідомив, що будинок на Прорізній, 25А занесений до переліку об'єктів культурної спадщини, а поруч із ним розташовані пам'ятки та об'єкти культурної спадщини на вулицях Прорізній і Володимирській.

Читайте також: Суд повернув київській будівлі «Квіти України» статус памятки

“Ми зазначили у своєму листі, ще за попереднього керівника (його підписував Олександр Никоряк – ред.), що житловий будинок на Прорізній, 25А – пам'ятка архітектурного значення, будинки на Володимирській, 41/27, 41, 43, 45, 45А також занесені до переліку об’єктів культурної спадщини. Усі ці будинки поруч є пам'ятками архітектури і історії”, - пояснила директорка Департаменту охорони культурної спадщини КМДА.

Вона додала, що Департамент культурної спадщини повідомив Департаменту земельних ресурсів, що це – “історичний ареал”, де не може бути жодної реконструкції відповідно до “земельного закону” і Закону “Про охорону культурної спадщини”.

Крім того, за її словами, 1 листопада, коли земельна комісія поставила на порядок денний питання про передачу землі за адресою Прорізна, 25А під реконструкцію, Департамент охорони культурної спадщини просив його не розглядати.

“Департамент земельних ресурсів не почув нас, депутати не звернули увагу на нашу позицію. Я вважаю, що всі будинки, які є пам'ятками, мають бути відреставровані. Незважаючи на те, якої форми власності цей об’єкт. Будь-який власник має діяти у межах закону і має реставрувати будівлю, яка є у власності”, - наголосила Соловйова.

Як повідомляв Укрінформ, раніше земельна комісія Київської міської ради віддала під знесення флігель Садиби Грубера на Прорізній, 25А.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-