Столична ДТП з двома загиблими: суд арештував водійку та пасажира

Столична ДТП з двома загиблими: суд арештував водійку та пасажира

Фото
Укрінформ
Суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою водійці та пасажиру автомобіля Ауді в межах провадження щодо смертельної ДТП, яка трапилась 14 листопада на вул. Старокиївській у Києві.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба столичної прокуратури.

“Згідно з ухвалою суду обидва підозрюваних перебуватимуть під вартою під час слідства”, - йдеться у повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, 20-річна підозрювана, перебуваючи за кермом Ауді у стані алкогольного сп’яніння, виїхала на смугу зустрічного руху та допустила зіткнення з зустрічним автомобілем Toyota.

У результаті ДТП загинули 40-річний водій та 39-річний пасажир автомобіля Toyota.

Після ДТП підозрювана разом з пасажиром Ауді покинули місце події та переховувались від правоохоронців.

Надалі двох фігурантів затримали.

Читайте також: «П’яна» ДТП на Житомирщині: загинули дві жінки, постраждали діти

Дії водійки кваліфікували як порушення правил безпеки дорожнього руху, вчинене у стані алкогольного сп’яніння, яке спричинило загибель кількох людей та невиконання рішення суду щодо заборони керування транспортним засобом.

У прокуратурі нагадали, що у червні поточного року суд визнав затриману водійку винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння), та позбавив права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Правоохоронці інкримінують пасажиру Ауді порушення ст. 287 ККУ (допуск до керування транспортним засобом особи, яка перебуває в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів).

Слідством встановлено, що пасажир Ауді перебуває у процесуальному статусі підозрюваного в межах іншого кримінального провадження за фактом створення та керівництва злочинною організацією, з втягненням неповнолітніх у протиправну діяльність, з метою заволодіння коштами громадян країн-членів ЄС через незаконні «Call-центри».

Читайте також: Справа про ДТП: прокурор просить для Остапа Ступки три роки в’язниці

У березні цього року суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а вже у червні чоловіка було звільнено з під варти у зв’язку з внесенням застави у розмірі 724 тис. грн.

Як повідомляв Укрінформ, столичні правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні ДТП з двома загиблими 20-річній водійці та її знайомому, який, попри заборону суду, дозволив їй сісти за кермо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-