Підозрюваний у розкраданні забудовник намагався підкупити слідчого - прокуратура

Підозрюваний у розкраданні забудовник намагався підкупити слідчого - прокуратура

Фото
Укрінформ
У Києві за надання хабаря слідчому правоохоронці затримали забудовника, який є підозрюваним у справі про розкрадання бюджетних коштів на ремонті укриттів.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомила у Фейсбуці.

Затриманим виявився 41-річний уродженець Київської області – власник компаній, які здійснювали будівельні роботи з облаштування укриттів державного освітнього закладу.

Щоб уникнути кримінальної відповідальності після викриття в неякісному виконанні згаданих робіт, бізнесмен намагався "домовитися" зі слідчим. Фігурант запропонував правоохоронцю 5 тисяч доларів за закриття провадження й непритягнення до кримінальної відповідальності.

Слідчий повідомив про пропозицію хабаря правоохоронні органи та взяв участь у документуванні злочинної діяльності бізнесмена.

Забудовника затримали відразу після передачі грошей. Йому оголосили підозру в пропозиції й наданні службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу).

Підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

Читайте також: На Одещині бізнесмену оголосили підозру за намагання підкупити співробітників СБУ

Як повідомляв Укрінформ, днями в Києві оголосили підозру адвокату, який за 5 тисяч доларів обіцяв "вплинути" на суддю. Схилити до надання неправомірної вигоди фігурант намагався свого клієнта, чиї інтереси був призначений захищати Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-