На Одещині бізнесмену оголосили підозру за намагання підкупити співробітників СБУ

На Одещині бізнесмену оголосили підозру за намагання підкупити співробітників СБУ

Укрінформ
В Одеській області бізнесмен намагався за 90 тисяч євро підкупити співробітників Служби безпеки України з метою припинення проти нього слідчих дій.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

“Служба безпеки задокументувала злочинні дії бізнесмена на Одещині, який намагався підкупити співробітників СБУ. За хабар у 90 тис. євро фігурант пропонував українським спецслужбістам припинити слідчі дії і не вилучати його майно у межах кримінального провадження, яке розслідує СБУ”, - ідеться в повідомленні.

Співробітники СБУ одразу доповіли своєму керівництву про таку пропозицію і продумали оперативну комбінацію. Це дало змогу задокументувати злочинні дії фігуранта. 

Правоохоронці під час обшуків за адресами його проживання та роботи у Рені виявили всю суму хабаря.

Читайте також: У Миколаєві викрили схему поборів з агроекспортерів - хабарі вимагали за ветеринарні сертифікати

Зловмисником виявився місцевий бізнесмен, директор однієї з логістичних компаній. Він є фігурантом в іншому кримінальному провадженні СБУ, де розслідуються корупційні схеми на експорті української агропродукції.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили бізнесмену про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Вирішується питання обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує до 8 років в'язниці з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у червні на Одещині СБУ викрила схему вимагання хабарів з експортерів агропродукції. Щомісячні прибутки організаторів сягали 1 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-