Міністр оборони Чехії вшанувала пам'ять воїнів, що загинули під час визволення Києва у 1943 році

Міністр оборони Чехії вшанувала пам'ять воїнів, що загинули під час визволення Києва у 1943 році

Укрінформ
Міністр оборони Чехії Яна Чернохова під час візиту в Україну вшанувала пам'ять чехословацьких воїнів, які загинули у боях за визволення Києва у роки Другої світової війни.

Як повідомляє Міноборони Чехії, Чернохова разом із делегацією побувала в українській столиці з нагоди Дня ветеранів війни, передає Укрінформ.

Чеський міністр згадала важливу роль, яку відіграла у боях за визволення Києва 1-ша чехословацька окрема бригада.

«У своїх пріоритетах для Міністерства оборони, у десяти заповідях оборони я одним із головних ставлю збереження та розбудову військових традицій, вшанування знаменних ювілеїв та героїв… Я вважала за потрібне вшанувати пам’ять наших воїнів безпосередньо в Києві», – сказала вона.

Читайте також: Чорносвитники, а не сталіни-жукови-ватутіни – справжні герої визволення Києва від нацистів

Чернохова та її делегація пройшли бойовим шляхом чехословацьких воїнів від плацдарму Лютіж, через завод «Більшовик» (раніше фабрика чеського бізнесмена Йозефа Кршиванека) до головного вокзалу та річки Дніпро. Вона поклала квіти до бойових могил воїнів на Лук’янівському та Святошинському кладовищах.

«Те, що зробили наші солдати в Києві в листопаді 1943 року,.. назавжди вписано в традиції нашої армії. Я також вважаю символічним, що я побувала в Києві в той час, коли Україна зазнає безпрецедентного російського нападу», - сказала чеський міністр.

3,5 тисячі воїнів 1-ї чехословацької окремої бригади 3 по 6 листопада 1943 р. брали участь у визволенні Києва від нацистів. За успіхи в цьому бою 1-ша чехословацька бригада була нагороджена орденом Суворова II ступеня. Сотні бійців бригади нагороджені чехословацькими та радянськими орденами й медалями.

Фото: https:mocr.army.cz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-