У Києві затримали посадовця АМКУ, який вимагав хабарі від підприємців

У Києві затримали посадовця АМКУ, який вимагав хабарі від підприємців

Фото
Укрінформ
У Києві Служба безпеки України затримала посадовця Антимонопольного комітету України, який налагодив злочинний механізм одержання хабарів від підприємців.

Як повідомляв Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Співробітник відділу досліджень та розслідувань Північного міжобласного територіального відділення АМКУ вимагав хабарі з представників комерційних структур, щоб "заплющити очі" на виявлені у них порушення антимонопольного законодавства та не вживати щодо них адміністративних санкцій, зауважили в СБУ.

"Задокументовано як держслужбовець "обклав даниною" місцеву компанію, яка займається оптовою торгівлею хімічними засобами і технікою для очистки. За 8 тис. доларів США посадовець обіцяв керівнику підприємства "вирішити питання" про ненакладення на нього штрафів за порушення, виявлені у ході перевірки", - ідеться в повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували одержання чиновником першої частини неправомірної вигоди і затримали під час передачі йому наступного траншу.

У Києві затримали посадовця АМКУ, який вимагав хабарі від підприємців / Фото: СБУ

На підставі зібраних доказів затриманому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, у тому числі перевіряється інформація щодо можливої причетності до оборудки інших посадовців АМКУ.

Читайте також: СБУ й прокурори затримали в Києві податківця за вимагання хабаря

Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, прокурора Фастівської окружної прокуратури Київської області викрили на отриманні 30 тис. доларів хабаря за закриття кримінального провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-