СБУ й прокурори затримали в Києві податківця за вимагання хабаря

СБУ й прокурори затримали в Києві податківця за вимагання хабаря

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали начальника одного з відділів Головного управління Державної податкової служби у місті Києві за підозрою у вимаганні й одержанні хабаря за списання податкових зобов’язань.

Про це Київська міська прокуратура повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«​Прокурорами Київської міської прокуратури за оперативного супроводження працівників Служби безпеки України затримано начальника одного з відділів ГУ ДПС у місті Києві за підозрою в отриманні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)», – ідеться у повідомленні.

За даними слідства, до столичного управління Державної податкової служби звернувся громадянин, який хотів з’ясувати підстави накладення обтяжень на рухоме майно його близьких осіб, а також можливість їх скасування.

Під час консультації зі згаданих питань 39-річний податківець зазначив, що у зв’язку з наявною заборгованістю зі сплати окремих видів податків декларанту була нарахована пеня. За його словами, це призвело до накладення обтяжень на майно боржника.

Читайте також: Начальника управління Волинської ОВА підозрюють у хабарництві

Посадовець запропонував списати нараховану пеню та зняти всі обтяження за умови сплати основної суми податкових зобов’язань, а також передачі неправомірної вигоди розміром 1 тисяча доларів.

13 жовтня після одержання хабаря податківець був затриманий. Вирішується питання про оголошення йому підозри й обрання запобіжного заходу.

Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, на вимаганні й одержанні від компаній-імпортерів неправомірної вигоди викрили начальника одного з постів Одеської митниці та його заступника. Слідчі задокументували декілька фактів отримання фігурантами хабарів на загальну суму 2,4 тисячі доларів.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-