Київ при підготовці до опалювального сезону зосереджується на захисті важливих об’єктів - КМВА

Київ при підготовці до опалювального сезону зосереджується на захисті важливих об’єктів - КМВА

Укрінформ
Влада Києва, готуючись до опалювального сезону, зосереджує зусилля на фізичному захисті важливих об’єктів і резервуванні мереж.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська військова адміністрація.

Начальник КМВА Сергій Попко заявив: "Що буде в осінньо-зимовий період? Одне з найголовніших питань, яке неабияк хвилює киян. З торішнього жовтня по березень - шість місяців поспіль енергетична інфраструктура України (та Києва зокрема) була головним об’єктом повітряних агресій ворога. Рашистські масовані атаки ракетами та дронами пошкодили близько 63% енергетичних потужностей міста".

Читайте також: У Кривому Розі заявили про готовність до опалювального сезону

Але, підкреслив він, "минула зима принесла нам, як лихо, так і досвід. Разом з енергетиками і комунальниками проведені роботи для відновлення працездатності київських ТЕЦ. Наші головні пріоритети цьогоріч – фізичний захист важливих об’єктів і резервування мереж".

Як зазначає Укренерго, зауважив Попко, "тисячі їхніх співробітників працювали 24/7, щоб підготувати понівечену енергосистему до нинішнього опалювального сезону".

За словами начальника КМВА, магістральні мережі Укренерго готові передавати зимові збільшені обсяги електроенергії. "Були вибудувані споруди фізичного захисту енергообʼєктів (вперше у світі). Підготовлені схеми резервного живлення та варіанти подолання можливих наслідків (також вперше в світі)", - повідомив він.

"Лише консолідація зусиль усіх - ЗСУ в особі сил протиповітряної оборони, влади, енергетиків, комунальних служб та кожного киянина допоможе зруйнувати наміри ворога цієї зими", - наголосив Попко.

Читайте також: Кличко заявив про готовність Києва до опалювального сезону

Як повідомляв Укрінформ, керівники теплопостачальних підприємств і організацій отримали розпорядження Ради оборони Києва забезпечити готовність підключення систем теплопостачання в об’єктах соціальної сфери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-