У Києві відкрилася виставка сучасних українських скульптур

У Києві відкрилася виставка сучасних українських скульптур

Фото
Укрінформ
У Національному центрі «Український дім» відбулося відкриття виставки сучасних українських скульптур «Простори. Межі. Кордони».

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України, передає Укрінформ.

На виставці представлені твори 40 українських митців, які «виходять за межі традиційного медіа скульптури на територію нових медіа – об’єктів та інсталяцій».

«Ми стикаємося з викликами, які можна пережити і легше пережити, коли ми поєднуємо свої болі, свої турботи з творчістю, або коли ми споживаємо творчий продукт, коли ми дотичні до прекрасного. Поруч із трагічним обов’язково має знайтись місце для високого і високодуховного. Я щиро дякую тим людям, які своєю небайдужістю знаходять оці точки дотику між війною, між трагедією, між надлюдськими стражданнями та одночасно вірою у світле і краще майбутнє, вірою в те, що мистецтво перемагає», – заявив виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Експонати створені в різноманітних техніках і масштабах: від інсталяції на мілітаристичну тему зі ста об’єктів у центральному залі до скульптурних робіт у камерних і навіть інтимних просторах.

«Курсуючи поміж смисловими вузлами виставки, відвідувачі зможуть поміркувати над прикладними і метафізичними питаннями: наскільки вразливими є геополітичні рубежі в сучасному світі? Чи є особистісні межі рухомими і мінливими? Чи реально дотягнутися до кордонів неосяжного простору? А по тому – розібратися з власними обмеженнями і віднайти перспективи», – коментують куратори проєкту.

Як зазначається, новий проєкт запрошує гостей до рефлексивної подорожі крізь багатогранну природу кордонів і залучає до розмови, що перетинає межі галерейних стін. 

Виставка є спробою окреслити своє місце в умовах воєнної дійсності, перезібрати власний світ зі шматків реальності та винайти актуальні сценарії життя.

«Раді, що нам вдалося реалізувати цей проект, до якого долучилася дуже багато людей. Ми раді, що кураторами стала прекрасна творча група. Ми вдячні всім партнерам, які підтримали цей проєкт, але ми дуже вдячні вам, нашим воїнам, які прийшли сьогодні, за те, що ви в такі важкі часи розумієте важливість і прагнете побачити мистецтво. Ми любимо вас і стараємося працювати для вас», – зазначила директорка Українського дому Ольга Вієру.

Читайте також: Кадри боїв під Бахмутом: у Києві відкрилася виставка «У сталевих грозах»

Триватиме виставка до 5 листопада. 

Як повідомляв Укрінформ, у Києві відбулося відкриття мультимедійної документальної виставки «Бабин Яр: Дзеркала смерті», де представлене порівняння злочинів тоталітарних режимів у Другій світовій війні та сучасної Росії на території України.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-