У Києві викрили колишнього адвоката, який працював на телеграм-канали «вагнерівців»

У Києві викрили колишнього адвоката, який працював на телеграм-канали «вагнерівців»

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила в Києві колишнього адвоката, який працював на російські Телеграм-канали і публічно закликав до насильницького захоплення державної влади в Україні.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

“Кіберфахівці Служби безпеки викрили у Києві колишнього адвоката, який публічно закликав до насильницького захоплення державної влади в Україні. Його ворожу агітацію підхоплювали інтернет-ресурси спецслужб РФ, щоб розхитати обстановку в нашій державі і деморалізувати українських воїнів на фронті”, - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, фігурант позиціонував себе як “лідер громадської думки” та провокував людей до громадських заворушень під виглядом протестних мітингів.

Читайте також: СБУ затримала російського інформатора, який збирав дані про ППО на Одещині

Для цього зловмисник записував численні відеосюжети, які викладав на власному Ютуб-каналі із загальною аудиторією у понад 100 тис. користувачів.

У цих відео автор намагався дискредитувати вище військово-політичне керівництво України та підбурював громадян до силових дій з метою повалення конституційного ладу в державі.

Встановлено, що “відеозвернення” фігуранта одразу підхоплювали російські інтернет-ресурси, серед яких телеграм-канали “вагнерівців”.

“Ворожі пропагандисти подавали сюжети псевдоактивіста як “позицію” пересічних громадян України і тим самим намагалися зашкодити міжнародному іміджу нашої держави”, - зазначили в СБУ.

За висновками експертизи, публічні матеріали фігуранта підтверджують його підривну діяльність на користь країни-агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві судитимуть блогера, який заперечував збройну агресію Росії проти України і звинувачував у війні “сатанинську мафію”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-