У Києві курсанти Національної академії СБУ склали присягу на вірність Україні

У Києві курсанти Національної академії СБУ склали присягу на вірність Україні

Фото
Укрінформ
У Києві в суботу, 2 вересня, 175 курсантів Національної академії Служби безпеки України склали військову присягу на вірність народові України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Як заявив під час заходу заступник голови Служби безпеки України Сергій Наумюк “сьогодні СБУ разом із Силами оборони робить усе можливе, щоб швидше звільнити нашу землю. І курсанти теж будуть наближати цей день. Але спочатку повинні навчитися професійно захищати свою країну від ворога. І в академії ви точно отримаєте необхідні знання та професійні навички”.

У Києві курсанти Національної академії СБУ склали присягу на вірність Україні / Фото: СБУ

За його словами, ці юнаки та дівчата подолали дуже високий конкурс при вступі в академію. На курсі є діти, чиї батьки зараз захищають Україну або загинули під час виконання службових обов’язків. Також серед курсантів – син Героя України, підполковника СБУ Василя Богача, який захищав Маріуполь до своєї загибелі на Азовсталі.

Читайте також: Війна та віра: про службу капеланів в українському війську

За традицією, новому курсу присвоєно ім’я Героя України. Цього разу - полковника Центру спецоперацій “А” СБУ Олександра Вдовиченка. Він був керівником групи снайперів, які працювали у Донецькій області, і навесні загинув під Бахмутом.

На церемонії присяги були присутні також мати, дружина і донька героя.

“Сьогодні лави Сил безпеки і оборони поповнили мотивовані хлопці та дівчата, які втілили свою мрію стати частиною Служби безпеки України. Ви свідомо обрали захист нашої держави своїм обов’язком. Вірю, що ви будете гідно служити і з честю нести ім’я нашого Героя”, – зазначив ректор Національної академії СБУ Андрій Черняк.

Читайте також: У США вшанували пам’ять пластунів, загиблих у російсько-українській війні

Пам’ять полеглих захисників України вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Як повідомляв Укрінформ, керівник групи снайперів полковник СБУ Олександр Вдовиченко був посмертно удостоєний звання Героя України. Під його керівництвом групи снайперів здійснили понад 10 результативних виходів на Донеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-