Війна та віра: про службу капеланів в українському війську

Війна та віра: про службу капеланів в українському війську

Вечірній стрім
Укрінформ
У понеділок, 28 серпня, о 20.00 на Ютуб-каналі Ukrinform TV виходить чергова програма "Укрінформ: Вечірній стрім". Її тема - “Війна та віра: капелани в українському війську".

За даними Центру Разумкова, 26% опитаних українців заявили, що від початку великої війни стали більш релігійними і віруючими людьми, ніж раніше. Водночас 4% з лютого 2022 року стали менш релігійними, а 65% заявили, що жодних змін у їхньому ставленні до релігії і віри не сталося.

Наприкінці 2021 року був підписаний закон «Про Службу військового капеланства». Він запустив Службу військового капеланства та змінив статус капеланів на війні. Нині вони — військовослужбовці, як і інші солдати складають військову присягу та забезпечені соціальним захистом держави.

У червні цього року десятеро українських військових капеланів вперше пройшли навчання у Великій Британії.

Учасниками програми "Укрінформ: Вечірній стрім" будуть головний спеціаліст відділу по взаємодії з релігійними організаціями Служби військового капеланства ЗСУ Апарату головнокомандувача ЗСУ, військовий капелан УГКЦ о. Ростислав Височан та протоієрей ПЦУ, майор капеланської служби Костянтин Холодов.

Читайте також: У Києво-Печерській лаврі стартувала програма духовного відновлення для військових

Під час стріму вони говоритимуть, зокрема, про те, чи правда, що на війні немає атеїстів, як ставляться в армії до капеланів і чи вистачає їх, чи є капелани-жінки та як часто бійці наважуються звернутися до капелана.

Ведучий - журналіст Василь Самохвалов.

"Укрінформ: вечірній стрім" виходить в ефір на Ютуб-каналі Ukrinform TV. Це програма, де провідні експерти країни обговорюють актуальні події України та світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-