У Києві та області виявили розкрадання коштів на відновленні пошкоджених дитячих закладів і житла

У Києві та області виявили розкрадання коштів на відновленні пошкоджених дитячих закладів і житла

Укрінформ
У Києві директору комунального підприємства повідомили про підозру за збитки у 800 тис. грн на відновленні будинків, пошкоджених російськими обстрілами.

Про це повідомляє у Телеграмі Київська міська прокуратура, передає Укрінформ.

Подільська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру директору комунального підприємства "Житлоінвестбуд-УКБ" за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у жовтні 2022 року між "Житлоінвестбуд-УКБ" і приватним підприємством були укладені підрядні договори на виконання відновлювальних робіт (капітального ремонту) двох багатоквартирних житлових будинків по вулиці Межовій у Києві, пошкоджених внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Читайте також: Розкрадання коштів: мер Миколаєва назвав безпідставними звинувачення на адресу КП

Під час укладення договорів та кошторисів підозрюваний не проконтролював відповідність використаних підрядником матеріалів, конструкцій та виробів вимогам державних стандартів та іншим нормативним документам.

Невиконання підозрюваним своїх службових обов’язків призвело до використання при проведенні будівельних робіт матеріалів, технічні характеристики яких не відповідають вимогам державних будівельних норм України.

Відповідно до висновків судових експертиз, територіальній громаді Києва завдано збитків у розмірі близько 800 тис. грн.

Читайте також: Розкрадання ₴12 мільйонів Укрзалізниці: організатору схеми оголосили підозру

Як повідомляє у Телеграмі Київська обласна прокуратура, за процесуального керівництва ювенальних прокурорів Броварської та Вишгородської окружних прокуратур повідомлено про підозру директору товариства за фактами заволодіння чужим майном та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального Кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, у Броварському та Вишгородському районах підрядник виконував роботи з відновлення двох дитячих навчальних закладів, що зазнали пошкоджень внаслідок ворожих обстрілів.

Виконавець завищив вартість використаних будівельних матеріалів, вніс ці дані до офіційних документів та завірив підписом.

На їх підставі товариству надлишково сплачено понад 380 тисяч гривень.

Читайте також: Розкрадання ₴12 мільйонів Укрзалізниці: організатору схеми оголосили підозру

Крім того, повідомлено про підозру старшому інспектору відділу технічного нагляду одного з управлінь Київської обласної державної адміністрації. Він не перевірив і підписав передані підрядником акти виконаних робіт у навчальному закладі у Броварському районі. Його дії кваліфіковано як службова недбалість (ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України).

До суду скеровані клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

До процесу відбудови згаданих в інформації закладів освіти, а також роботи підрядника була прикута увага медіа, підкреслили у прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці липня начальник Київської ОВА Руслан Кравченко ініціював перевірку правоохоронцями всіх тендерів та закупівель з питань відбудови в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-