У Києві під час освітнього процесу громадянам пропонуватимуть альтернативні укриття – КМВА

У Києві під час освітнього процесу громадянам пропонуватимуть альтернативні укриття – КМВА

Укрінформ
У Києві під час освітнього процесу представники шкіл і дитсадків пропонуватимуть громадянам використовувати найближчі укриття.

Про це в Телеграмі повідомляє Київська міська військова адміністрація, передає Укрінформ. 

За словами начальника КМВА Сергія Попка, "1 вересня стартує новий навчальний рік. Тисячі дітей підуть до садочків та шкіл. Переважна більшість школярів будуть навчатися на очній формі. Дистанційно – лише кілька шкіл Києва, де зараз немає власного укриття і жодного альтернативного поруч". 

Як зазначив Попко, якщо укриття освітнього закладу не може одночасно вмістити усіх учнів, навчання має бути організовано в кілька змін. Споруди цивільного захисту шкіл і дитсадків будуть доступні для усіх людей і цілодобово, "але представники закладів освіти Києва будуть пропонувати громадянам виключно під час освітнього процесу використовувати інші найближчі укриття. Аби в першу чергу розмістити дітей", підкреслив він. 

Начальник КМВА закликав киян та гостей міста поставитися із розумінням і не бігти в укриття школи чи дитсадка, якщо поруч є альтернативний варіант.

Читайте також: У столиці 240 тисяч школярів навчатимуться в очному форматі

"Звичайно, якщо другого варіанту немає – ваша безпека в пріоритеті. Всі, без виключень, при оголошені повітряної тривоги мають бути в безпечному місці", - підкреслив Попко.

Як повідомляв Укрінформ, Рада оборони Києва ухвалила рішення, згідно з яким доступ населення до облаштованих укриттів у столичних закладах освіти має бути цілодобовим.

Мер Києва Віталій Кличко підкреслив, що безперешкодне перебування громадян у захисних спорудах цивільного захисту під час повітряної тривоги мають забезпечити голови районних адміністрацій столиці та керівники закладів освіти міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-