У столиці на облаштування укриттів у закладах освіти виділили понад пів мільярда гривень

У столиці на облаштування укриттів у закладах освіти виділили понад пів мільярда гривень

Укрінформ
У столиці на облаштування укриттів у навчальних закладах відповідно до міської програми “Безпечне освітнє середовище” виділили понад пів мільярда гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації

Пріоритетним завданням міської влади є відновлення офлайн-навчання в київських закладах освіти, наголосив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський під час наради з головами районних в місті Києві державних адміністрацій із питань організації освітнього процесу під час воєнного стану та приведення в готовність фонду захисних споруд закладів освіти до використання за призначенням.

“Місто продовжує підготовку до нового навчального року. Спеціальні комісії проводять моніторинг укриттів і приміщень всіх закладів освіти щодо можливості їхнього використання як найпростіших укриттів. Відповідно складають акти оцінки об’єктів”, - зауважив заступник голови КМДА. 

За його словами, з метою покращення умов перебування учасників освітнього процесу, а також збільшення кількості місць у найпростіших укриттях у 2023 році виконуються роботи у 437 закладах освіти.

Мондриївський додав, що на створення безпечного освітнього простору відповідно до міської програми “Безпечне освітнє середовище” виділено понад пів мільярда гривень.

Читайте також: Скоро до школи. Як підготувати дитину

У КМДА також зазначили, що додатково передбачені кошти на капітальні ремонти укриттів у закладах загальної середньої освіти в сумі 116 млн грн, із них 81 млн грн за рахунок державної субвенції та 35 млн грн - місцевого бюджету. 

Як повідомляв Укрінформ, у межах всеукраїнської кампанії з облаштування укриттів у навчальних закладах “Захисток: безпечна освіта” завершено роботи на 35 об'єктах, завдяки чому до офлайн-навчання повернуто понад 13 тисяч дітей.

Фото: nus.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-