У Києві суд пом'якшив запобіжні заходи двом обвинуваченим в убивстві військового

У Києві суд пом'якшив запобіжні заходи двом обвинуваченим в убивстві військового

Укрінформ
Голосіївський райсуд Києва продовжив термін тримання під вартою трьох обвинувачених в умисному убивстві 34-річного військовослужбовця, двом із них обраний альтернативний запобіжний захід у вигляді застави.

Про це речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як нагадала вона, фігуранти обвинувачені в убивстві, вчиненому з хуліганських мотивів, а також хуліганстві, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчиненому групою осіб із застосуванням вогнепальної зброї.

Згідно із судовим рішенням, тримання під вартою обвинувачених продовжене по 12 жовтня поточного року.

Двом із них суд визначив альтернативу у вигляді застави сумою 805 тисяч 200 гривень для кожного.

"Прокуратура як під час досудового слідства, так і під час судового розгляду, послідовно дотримувалася позиції щодо застосування до всіх фігурантів запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення застави", – зауважила речниця.

За її словами, суд мав право не визначати альтернативу у вигляді застави двом обвинуваченим за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї, групою осіб) Кримінального кодексу України, адже злочин був вчинений із застосуванням насильства.

Читайте також: ДТП на блокпосту: Дружина загиблого каже, що грошей від екссудді Тандира не отримувала

У зв’язку із цим прокуратура буде оскаржувати рішення суду в апеляційній інстанції.

Як повідомляв Укрінформ, у травні прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт проти трьох учасників дорожнього конфлікту, унаслідок якого загинув військовослужбовець.

Слідством встановлено, що в жовтні 2022 року між потерпілим, який керував автомобілем "Хюндай", і водієм "Лексуса" виник конфлікт щодо першочерговості проїзду. Під час суперечки пасажири "Лексуса" побили потерпілого, після чого водій автомобіля здійснив у нього постріл та разом із товаришами втік.

34-річний потерпілий від отриманих травм помер. Ним виявився боєць добровольчого формування територіальних громад "Свобода", який готував документи на мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-