На Печерську викрили шахрайський call-центр, який ошукав людей на мільйон гривень

На Печерську викрили шахрайський call-центр, який ошукав людей на мільйон гривень

Фото
Укрінформ
У Печерському районі Києва поліцейські припинили діяльність шахрайського call-центру, працівники якого ошукали громадян на понад мільйон гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

В офісі у приміщенні на вулиці Євгена Коновальця правоохоронці виявили 17 працівників та 25 облаштованих робочих місць.

Поліцейські встановили, що правопорушники телефонували громадянам та виманювали гроші під приводом інвестицій у псевдопроєкти.

«За час своєї діяльності, за попередніми підрахунками, зловмисники завдали збитків потерпілим на понад мільйон гривень», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві викрили шахрайську схему під виглядом інвестицій у казино

Під час обшуку правоохоронці виявили 29 одиниць комп’ютерної техніки, 33 мобільні телефони, планшет, леджер (гаманець для криптоактивів), слоти для сім-карток та чорнові записи.

За вказаним фактом слідчі слідчого управління поліції Києва розслідують кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні у Києві на Подолі поліцейські викрили незаконний call-центр із 700 робочими місцями для диспетчерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-