У Києві судитимуть посадовців, які «наварили» на шкільному харчуванні ₴4 мільйони

У Києві судитимуть посадовців, які «наварили» на шкільному харчуванні ₴4 мільйони

Укрінформ
До суду скеровано обвинувачення у зловживанні з коштами для шкільного харчування стосовно начальника управління освіти однієї з РДА Києва та директора комунального підприємства.

Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки, передає Укрінформ.

"Службовим особам інкриміновано заволодіння коштами місцевого бюджету та підроблення офіційних документів", - йдеться у повідомленні.

Детективи Бюро економічної безпеки встановили, що навесні 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, посадовець РДА та керівник комунального підприємства заволоділи коштами місцевого бюджету на загальну суму майже 4 млн грн.

Читайте також: Мільйонні розкрадання на будівництві Подільського мосту: справа керівника КП пішла до суду

"РДА перерахувала кошти цьому підприємству на підставі актів виконаних робіт, складених ще до укладання договору надання послуг з харчування для 30 столичних закладів освіти. А відповідні послуги з харчування дітей у згаданий період взагалі не надавались", - деталізували у БЕБ.

Як повідомлялося, аналітики БЕБ за першу половину 2023 року не допустили розтрату під час тендерних закупівель коштів державного бюджету в сумі 691,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-