Тризуб для «Батьківщини-матері» виготовлять з європейського металу

Тризуб для «Батьківщини-матері» виготовлять з європейського металу

Укрінформ
Тризуб, який замінить радянський герб на монументі "Батьківщина-мати" в Києві, буде виготовлений із металу європейського виробника, обрана раніше сталь виявивилася не підхожою за технічними вимогами.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Сталь, надана металургійним комбінатом "Запоріжсталь", для виготовлення частини виробу, на жаль, не відповідає технічним вимогам. В підтвердження цього будівельники склали дефектний акт", – зазначили у МКІП.

Як зауважили у відомстві, обраний для робіт метал мав бути ідентичним до того, з якого виготовили й сам монумент "Батьківщина-мати".

Сировину було вирішено використовувати європейську та вітчизняну – з металургійного комбінату "Запоріжсталь". Однак партія, що надійшла із "Запоріжсталі", показала відчутну різницю із закордонним аналогом та вимогами проєкту.

Читайте також: На щиті монумента «Батьківщина-мати» встановлять Тризуб зі сталі Метінвесту

Зокрема, виявилося, що надана комбінатом сталь має різну товщину, а отже, може змінити вагу всієї конструкції. Крім того, матеріал із комбінату мав значну кількість пошкоджень, що ускладнило та сповільнило б підготовчі роботи.

У МКІП запевнили, що використання сталі європейського виробника жодним чином не змінює кошторис проєкту.

Читайте також: У Харкові дерусифікували назву станції метро «Київська»

Як повідомляв Укрінформ, у липні Державна інспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на ремонт щита монумента "Батьківщина-мати" у Києві. Проєктними рішеннями передбачена заміна встановленого на щиті радянського герба на Тризуб.

Заміну радянського герба на монументі "Батьківщина-мати" планується здійснити до 24 серпня 2023 року.

Фото: Кирило Чуботін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-