У київському метро відкрилась виставка «Лютий: Грані незламності»

У київському метро відкрилась виставка «Лютий: Грані незламності»

Фото, відео
Укрінформ
У вестибюлі станції метро "Золоті ворота" у Києві запрацювала виставка "Лютий: Грані незламності", присвячена героїчній боротьбі українців у війні з російськими загарбниками.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Організатором виставки є Центр досліджень воєнної історії Збройних сил України.

“Мета проєкту – розповісти про початок повномасштабного вторгнення Росії на територію України, про героїчну боротьбу наших захисників та єдність усього народу заради спільної перемоги. Також організатори виставки акцентують увагу на сучасному етапі становлення української нації та загартуванні її характеру”, - ідеться у повідомленні.

На інформаційних матеріалах розміщені світлини перших днів протистояння, а також детальна хронологія початку повномасштабного вторгнення. Водночас проведена аналогія з лютим 2014 року, коли тривала Революція Гідності, під час якої відбулися ключові події новітньої історії України.

Організатори проводять історичні паралелі, наголошуючи на подіях, що відбувалися в Києві та області.

У Києві на станції метро "Золоті ворота" відкрилась виставка "Лютий: Грані незламності" / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Нині українські Сили оборони мужньо та невпинно виборюють незалежність України. Як зазначили в комунальному підприємстві "Київський метрополітен", серед них понад 400 працівників столичного метро боронять українські кордони на різних напрямках.

Окрім цього, у перші місяці повномасштабного вторгнення близько 3 тисяч працівників забезпечували цілодобову роботу столичної підземки як укриття для десятків тисяч людей.

Читайте також: В Ужгороді відкрили виставку «Комунізм = Рашизм»

Проєкт уже представили в Українському інституті національної пам’яті та Музеї Революції Гідності.

У метрополітені виставка триватиме до 19 серпня. Надалі виставка пройде в закладах освіти.

Як повідомляв Укрінформ, у річницю початку битви за Бахмут, 1 серпня, у Києві відкриється виставка "Бахмут – обличчя геноциду 1942-2022", яка триватиме до 31 серпня у виставковому центрі "Жива пам'ять", Бабин Яр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-