В Ужгороді відкрили виставку «Комунізм = Рашизм»

В Ужгороді відкрили виставку «Комунізм = Рашизм»

Фото
Укрінформ
В Ужгороді відкрили виставку історичних паралелей двох злочинних російських режимів «Комунізм = Рашизм».

Про це повідомили в Фейсбуці Закарпатської ОВА, передає Укрінформ.

"В Ужгороді відкрили виставку історичних паралелей двох злочинних російських режимів «Комунізм = Рашизм». Експозиція розповідає 13 історій українців, котрі постраждали від рук більшовиків у минулому столітті та окупаційної армії РФ сьогодні", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, на восьми стендах презентували архівні документи про репресованих українців, які жили в XX столітті, займали активну громадянську позицію та були визнані радянською владою «неблагонадійними». Також тут і свідчення про сучасні злочини російської армії на території нашої держави.

"Ця виставка – поєднання двох століть. Вона показує нам, що нічого не змінилося у методах Росії, яка напала на Україну. У минулому столітті вони вбивали, катували, ґвалтували, нищили людей. Зараз у нас триває повномасштабна війна і повторюється те саме", – зазначив директор департаменту культури Закарпатської ОВА Євген Тищук.

Читайте також: У Вільнюсі відкрили виставку про російські воєнні злочини в Україні

Зазначається, що експозицію на основі архівних документів Центрального державного архіву громадських об'єднань України, державних архівів Львівської, Житомирської, Миколаївської, Вінницької, Волинської областей, сучасних світлин та задокументованих злочинів сучасної російської армії створила команда Галузевого державного архіву Українського інституту національної пам'яті.

Як повідомляється, переглянути експозицію історичних паралелей «Комунізм = Рашизм» можна до 2 серпня 2023 року на площі Народній в Ужгороді.

Фото: Закарпатська обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-