На Оболоні почали будувати нову дворівневу розв'язку — Кличко

На Оболоні почали будувати нову дворівневу розв'язку — Кличко

Відео
Укрінформ
В Оболонському районі Києва на перетині вулиць Полярної та Богатирської почалося будівництво нової розв'язки – на транспортному вузлі вже влаштовані тимчасові проїзди, нанесена тимчасова розмітка і встановлені дорожні знаки.

Як передає Укрінформ, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив у Телеграмі.

"Забетонували 14 паль (всього передбачено 80). Перевлаштували світлофорні об’єкти та опори контактної мережі та розпочали роботи з перекладання водопровідних мереж", – зазначив мер.

За словами Кличка, розв'язка буде дворівневою. Довжина основного проїзду становитиме понад три кілометри, як і довжина тротуарів. Протяжність велосипедних доріжок – понад 1,5 км.

На розв'язці будуть шість смуг руху.

"Довжина шляхопроводу – більше 250м. Також побудуємо новий підземний перехід", – додав він.

Читайте також: У Києві за пів року облаштували 11 кільцевих розвязок

Як зауважив Кличко, завдяки новій розв’язці збільшиться пропускна спроможність транспортного вузла і, згідно з розрахунками проєктувальників, зменшаться затори у цій частині Оболоні.

Проєктна пропускна спроможність оновленого вузла становитиме понад 11 тисяч автомобілів на годину.

"Відкрити рух новим шляхопроводом плануємо до кінця цього року. А весь комплекс робіт на великому обʼєкті закінчимо до кінця 2024 року", – заявив Кличко.

Як повідомляв Укрінформ, у травні в Київській міській державній адміністрації заявили, що цьогоріч планується розпочати будівництво нової дворівневої розв’язки на перехресті вулиці Богатирської і Полярної.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-