Унаслідок російської агресії у столиці зазнали руйнувань близько 800 будинків – Кличко

Унаслідок російської агресії у столиці зазнали руйнувань близько 800 будинків – Кличко

Укрінформ
Київ був і залишається метою російських загарбників, які від початку повномасштабної агресії завдали руйнувань майже 800 столичним будинкам, з них понад 420 житлових.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Не було лінії фронту у нашому місті, але близько 800 будинків зруйновано, більше 420 – це будинки з помешканнями киян», - сказав міський голова.

За його словами, переважну більшість будинків уже відновлено, там, де була можливість зробити ремонт, міська влада зробила все, аби люди могли повернутися додому.

Читайте також: Росія за 500 днів вбила в Україні понад 10,5 тисячі цивільних і скоїла 94 тисячі воєнних злочинів

Водночас Кличко відзначив важливість навчання цивільного населення із підготовки до національного спротиву, проведення яких нещодавно було анонсовано в столиці. Він висловив сподівання, що набуті під час навчань знання мирним жителям не доведеться застосовувати, але «потрібно бути готовими до різних сценаріїв».

Столичний голова вкотре подякував міжнародним партнерам України за надання сучасної зброї, зауваживши, що ППО стала набагато міцнішою, збиває майже всі ворожі дрони і ракети, які запускають загарбники по столиці. Водночас він застеріг, що розслаблятися не можна: «Київ - це серце країни, Київ - це центр прийняття рішень, Київ - це найбільше місто в країні, він був і залишається метою агресора».

Кличко зазначив, що місто звернулося до уряду з проханням затвердити вимоги до модульних бетонних укриттів у районах, де немає можливості швидко збудувати стаціонарні якісні сховища.

Читайте також: Росіяни за 500 днів повномасштабного вторгнення поранили в Україні 1051 дитину

«Ми вже готові закупити і встановити ці споруди. Зараз гроші виділили на 250 споруд», - сказав міський голова.

Як повідомлялося, Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо критеріїв до швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту (ШСЗСЦЗ) модульного типу та можливості внесення їх до фонду захисних споруд цивільного захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-