Киянка, яка поширювала роботу ППО у соцмережах, отримала умовний термін

Киянка, яка поширювала роботу ППО у соцмережах, отримала умовний термін

Фото
Укрінформ
Киянці, яка поширювала роботу протиповітряної оборони у соцмережах, суд призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з випробувальним терміном один рік.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За підтримання обвинувачення Київською міською прокуратурою судом оголошено вирок киянці, яка поширила у соцмережі матеріали про роботу ППО та наслідки ураження повітряних цілей (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

Зазначається, що обвинувачена повністю визнала свою вину та уклала угоду зі слідством.

"Дніпровський районний суд Києва затвердив угоду про визнання винуватості та призначив жінці покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з випробувальним терміном 1 рік", - ідеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що 16 травня 2023 року під час масованої ракетної атаки РФ по території Києва, жителі різних районів столиці здійснили відео та фото зйомку роботи протиповітряної оборони України.

Читайте також: У Києві судитимуть блогера, який заперечував агресію РФ і звинувачував у війні «сатанинську мафію»

Відзняті фото та відео вони розмістили у соціальних мережах. Згодом вказані матеріали з’явилися на російських інтернет-ресурсах.

У межах провадження, розпочатого за цим фактом, правоохоронці повідомили про підозру 4 особам.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України повідомила про підозру чотирьом блогеркам, які оприлюднили відео з роботою ППО під час російського удару по Києву 16 травня. 2 червня їм обрали запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-