У столичних закладах освіти діють майже 900 укриттів - КМДА

У столичних закладах освіти діють майже 900 укриттів - КМДА

Укрінформ
Укриття та сховища в закладах освіти Києва використовуються за призначенням, рішень щодо обмеження їх використання місто не ухвалювало.

Про це Київська міська державна адміністрація повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Наразі в закладах освіти майже 900 захисних споруд, які окремо утримуються та обліковуються. Жодне укриття в закладах освіти не визначене непридатним, вони використовуються за призначенням", — заявили в КМДА.

У держадміністрації наголосили, що заклади освіти, їхня територія та приміщення на сьогодні активно використовуються для захисту та надання допомоги жителям столиці. Так, у школах за потреби базуються евакуаційні комісії, у разі перебоїв з енергопостачанням працює 451 пункт незламності.

Щоб потрапити в укриття або пункт незламності, необхідно мати із собою документи, які посвідчують особу. Додатково всі заклади освіти Києва облаштовані достатньою кількістю камер спостереження та "тривожною кнопкою". Три чверті закладів фізично охороняє муніципальна охорона.

У КМДА підкреслили, що протокол комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 23 червня 2022 року спрямований на захист дітей від проникнення диверсійних груп і терористичних загроз.

Читайте також: Систему автоматизованого відкриття сховищ планують запровадити по всьому Києву - КМВА

У згаданому документі йдеться про спеціальний режим доступу до закладів освіти, а також закриття їхніх територій на час комендантської години і тримання зачиненими підвалів та горищ.

"У протоколі не йдеться про укриття, адже всі горища і підвали, у розумінні Кодексу цивільного захисту, не є захисними спорудами. Укриттями є лише спеціально облаштовані приміщення, у яких можливе тимчасове перебування людей задля захисту від дії засобів ураження", — наголосили в міській адміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, за словами міністра освіти та науки Оксена Лісового, навчальні заклади України забезпечені укриттями на 67,8%. Робота з облаштувань та будівництва нових сховищ триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-