Зачинене укриття: директора департаменту КМДА відправили під домашній арешт

Зачинене укриття: директора департаменту КМДА відправили під домашній арешт

Укрінформ
Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту для директора Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації у справі щодо зачиненого укриття.

Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури, передає Укрінформ.

"Голосіївський районний суд міста Києва у повному обсязі задовольнив клопотання прокуратури та обрав директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА, який підозрюється у службовій недбалості, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю. Строк дії ухвали – 2 місяці", – йдеться у повідомленні.

На підозрюваного також покладено обов’язки: прибувати до слідчого, прокурора або суду за першою вимогою; повідомляти слідчому, прокурору або суду про зміну місця свого проживання; утриматися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними у вказаному кримінальному провадженні, за винятком участі у процесуальних діях; здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.

Читайте також: Наявний фонд захисних споруд Києва одночасно може вмістити 2,8 мільйона людей — Ткачук

Як повідомлялося раніше, прокуратура у межах кримінального провадження щодо загибелі та травмування людей через недопуск до укриття повідомила про підозру директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу.

Слідство встановило, що підозрюваний, перебуваючи з 2018 року на посаді директора Департаменту, несе персональну відповідальність за організацію та результати роботи даного структурного підрозділу з реалізації державної політики у сфері цивільного захисту.

Департамент муніципальної безпеки КМДА очолює Роман Ткачук.

Уночі 1 червня російські війська вкотре атакували Київ ракетами. Ворог випустив у напрямку столиці 10 "Іскандерів". Усі знищила протиповітряна оборона. Однак унаслідок ракетного удару постраждали 19 людей, троє з них загинули, зокрема 9-річна дівчинка.

Читайте також: Зачинене укриття: керівника столичної поліклініки відправили під домашній арешт

Родичі постраждалих заявили, що укриття, до якого люди прибігли під час повітряної тривоги, було зачиненим. 3 червня суд обрав запобіжні заходи чотирьом особам, затриманим у зв’язку із загибеллю людей біля укриття в Деснянському районі Києва.

Після трагедії у столиці розпочалася посилена перевірка укриттів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-