На облаштування укриттів Київ виділив ₴1,2 мільярда - Кличко

На облаштування укриттів Київ виділив ₴1,2 мільярда - Кличко

Укрінформ
На облаштування укриттів Київ виділив понад 1,2 мільярда гривень.

Про це Кличко сказав на засіданні комісії Київської міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій обговорювався доступ до укриттів, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал мера Києва.

За словами міського голови, “минулого року місто виділило 320 млн гривень. Цього року - більш як 900 мільйонів. Тобто, загалом - 1,2 мільярда гривень з міського бюджету виділили районам на облаштування укриттів”.

Читайте також: Комісія Київради ухвалила рішення про цілодобовий доступ до укриттів

Він підкреслив, що “цими коштами розпоряджалися й розпоряджаються РДА міста. Відповідальними є глави районів”.

“На сьогодні виконання і використання коштів - вкрай незадовільне. В кінці червня підіб’ємо підсумки використання коштів на облаштування укриттів. І звернення до Президента на відсторонення чи звільнення можуть бути і на інших глав районів”, - заявив Кличко.

Він зауважив, що “це не виправдання ні для кого абсолютно. Зрозуміло, що відповідальність - спільна. Всіх служб і моя, як мера міста”.

Читайте також: Кличко ініціював засідання комісії, на якому обговорили доступ до укриттів

“Але також хочу нагадати, що глав районів столиці призначає Президент, за поданням уряду. Мер столиці не може не те що звільнити голову району, а навіть винести йому догану”, - підкреслив Кличко.

Він уточнив, що “з 10 глав районів 9 у нас — представники від “Слуги народу”. Керівник Київської міської військової адміністрації призначений Офісом Президента”.

Мер Києва заявив керівникам районів, що саботажу терпіти не буде. “Райони столиці - це не окремі князівства, де можна ходити в білих рукавичках і нехтувати виконанням своїх обовʼязків. Ви - представники влади столиці”, - наголосив Кличко.

Читайте також: Литовські волонтери долучилися до облаштування сховища у Херсоні

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 1 червня вночі загинули троє людей, зокрема дитина, які під час повітряної тривоги намагалися потрапити у зачинене укриття в поліклініці у Деснянському районі. Поліція Києва розпочала за цим фактом провадження щодо службової недбалості.

У межах розслідування затримані троє посадовців райдержадміністрації та охоронець медзакладу.

Також Кличко звернувся до Офісу Президента та уряду щодо відсторонення голови Деснянського району Дмитра Ратнікова від виконання обовʼязків на час слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-