За мільйонні збитки при будівництві Подільського мосту від посади відсторонили директора підприємства

За мільйонні збитки при будівництві Подільського мосту від посади відсторонили директора підприємства

Укрінформ
У Києві директору комунального підприємства повідомили підозру у службовій недбалості, що призвела до збитків на понад 6 млн грн під час будівництва Подільського мосту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Київська міська прокуратура.

“За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” за фактом службової недбалості під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України)”, - ідеться в повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, у квітні 2017 року між КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” та генпідрядником був укладений договір генпідряду щодо виконання робіт по об’єкту “Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві”.

У грудні 2020 року генпідрядник вказав у документах неправдиві дані про обсяги та вартість виконаних підводних робіт, зокрема з очищення металоконструкцій від обростання на глибині 12-20 метрів із залученням водолазної станції на Подільському мостовому переході через Дніпро.

За результатами судової будівельно-технічної та економічної експертизи роботи на суму понад 6 млн грн документально не підтверджуються.

За клопотанням прокуратури підозрюваного відсторонили від займаної посади.

Читайте також: У Києві судитимуть посадовців за мільйонні збитки під час реконструкції зоопарку

Раніше в цьому провадженні повідомили про підозру керівнику генпідпрядної організації за ч. 5 ст. 191 КК України.

Як повідомлялося, у січні до суду був скерований обвинувальний акт стосовно керівника підрядної організації у справі про розкрадання на будівництві Подільського мосту в Києві.

На початку лютого правоохоронці завершили розслідування стосовно заступника керівника комунального підприємства "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" та керівника генпідрядної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-