У Києві судитимуть посадовців за мільйонні збитки під час реконструкції зоопарку

У Києві судитимуть посадовців за мільйонні збитки під час реконструкції зоопарку

Укрінформ
У Києві заступник директора та начальник відділу комунального підприємства "Житлоінвестбуд-УКБ" постануть перед судом за спричинення мільйонних збитків під час реконструкції зоопарку.

Про це Київська міська прокуратура повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

Окрім двох посадовців, судитимуть також керівника підрядної організації.

Як зазначається, розслідування проти фігурантів завершено. До суду скеровано обвинувачення у службовій недбалості та заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

За даними слідства, у 2017 році між комунальним підприємством і приватним товариством був укладений договір на реконструкцію одного з об’єктів Київського зоопарку, а саме павільйону для утримання та зимового експонування приматів.

Після завершення робіт підрядник вніс неправдиві відомості про фактичні обсяги виконаних робіт до офіційних документів, що були підписані тодішнім виконувачем обов’язків керівника КП, провідним інженером з технічного нагляду за будівництвом і директором підрядної організації.

Читайте також: Збитки на 2 мільйони: у справі про реконструкцію Київського зоопарку оголосили підозри

За висновками судової будівельно-технічної та економічної експертиз, через завищення вартості виконаних робіт столичний бюджет зазнав понад 2 млн гривень збитків.

Прокурором у провадженні заявлено цивільний позов в інтересах Київської міської ради про стягнення заподіяної шкоди.

Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, ​у Києві суд розгляне справу про незаконне нарахування премій, порушену проти колишнього ректора одного з вишів.

Фото: zoo.kyiv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-