У Києві судитимуть ексректора вишу, який нарахував собі премій на ₴1,3 мільйона

У Києві судитимуть ексректора вишу, який нарахував собі премій на ₴1,3 мільйона

Укрінформ
​​У Києві перед судом постане колишній ректор столичного університету, який незаконно нарахував собі премій на 1,3 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Київська міська прокуратура. 

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього ректора одного із провідних вищих навчальних закладів за фактами заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах (ч. 3, ч. 4, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2018-2020 років ректор надавав підлеглим вказівки безпідставно нараховувати йому премії. В результаті посадовець незаконно отримав понад 1,3 млн грн бюджетних коштів.

Читайте також: Експосадовця МОЗ судитимуть за незаконну реєстрацію COVID-ліків

Це було виявлено в ході проведення аудиту Міністерством освіти і науки України та підтверджено спеціалістами Державної аудиторської служби України і висновками судових експертиз. 

Представники вишу, який визнано потерпілою стороною у кримінальному провадженні, до обвинуваченого пред’явили цивільний позов.

На майно обвинуваченого накладений арешт. 

Як повідомляв Укрінформ, до суду направили справу ексзаступника прокурора Львівської області, якого обвинувачують у розтраті 1,2 млн грн та зловживанні службовим становищем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-