У Києві попрощалися із загиблим під Бахмутом американським добровольцем

У Києві попрощалися із загиблим під Бахмутом американським добровольцем

Фото
Укрінформ
У Києві відбулася церемонія прощання із громадянином США Крістофером Джеймсом Кембелом, який служив у іноземному легіоні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

У Михайлівському Золотоверхому соборі відбулась церемонія прощання з громадянином США Крістофером Джеймсом Кембелом, який служив у іноземному легіоні, захищаючи Україну. 

Він загинув під Бахмутом.

Крістофер був заручений із донькою українського режисера Олеся Саніна. 

“Я питала у нього - чому він тут. Він сказав, тому що це правильно і він не може дивитись на геноцид, який відбувається. Ці джентльмени, які зараз воюють - сміливі сини України - зробили все, щоб я не була згвалтована, вбита росіянами. Я вдячна їм за це”, - сказала наречена загиблого Іванна Саніна.

Читайте також: У Києві пройшла панахида за Героєм України «Да Вінчі»

Вона зазначила, що Крістофер хотів бути похованим саме в Україні. 

“Він хотів бути похованим тут, бо знав, що я буду дбати. Він був упевнений, що українці пам'ятають своїх героїв і ніколи їх не забувають”, - підкреслила Саніна.

У Києві попрощались із загиблим громадянином США Крістофером Кембелом / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Вона розповіла, що Крістофер вивчав українську мову, був сміливим та впертим, як українці. Він хотів жити тут, будувати сім'ю, своє майбутнє.

Кембела поховають поруч із українськими військовими, згідно з його ж заповітом.

Як повідомлялося, військові добровольці з інших країн служать в Інтернаціональному легіоні територіальної оборони Збройних сил України. Він був створений урядом України за ініціативою Президента Володимира Зеленського для боротьби проти росії під час російського вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-