Суд повернув столичній громаді садибу Дмитрієва на Подолі

Суд повернув столичній громаді садибу Дмитрієва на Подолі

Фото
Укрінформ
Суд повернув громаді Києва об՚єкт культурної спадщини - "Садибу купця Дмитрієва", яка є важливим елементом забудови Подолу XIX століття.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

"Завдяки активній та послідовній позиції Київської міської прокуратури господарськими судами усіх інстанцій постановлено остаточне рішення у спорі, розгляд якого тривав майже два роки, щодо законності набуття комерційною структурою права власності на комунальне майно, у тому числі на пам’ятку – "Садибу міську купця Й.М. Дмитрієва", яка є важливим елементом садибної забудови Подолу XIX століття", - ідеться у повідомленні.

Так, рішенням господарського суду міста Києва задоволено позов Київської міської прокуратури до приватного товариства та скасовано незаконну реєстрацію права власності на вісім будівель, три з яких на даний час є пам’ятками культурної спадщини, що розташовані в центральному історичному ареалі міста Києва – по вул. Хорива, 2 в Подільському районі міста Києва, загальною площею близько 3, 1 тис. кв.м та вартістю понад 160 млн грн.

Читайте також: Суд повернув у власність держави землі Великого Ходосівського городища

Задовольняючи позов, суди погодились з доводами прокурора щодо незаконності набуття підприємством права власності на вказані будівлі до виконання зобов’язань, передбачених інвестиційним договором.

Наразі рішення суду виконано у повному обсязі. Незаконну реєстрацію права власності на зазначене нерухоме майно за суб՚єктом господарювання скасовано.

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році столична прокуратура оскаржила до Верховного Суду рішення про виключення з Державного реєстру нерухомих пам’яток України пам’ятки архітектури "Садиба купця Дмитрієва".

Фото: Прокуратура Києва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-