До Києва з Варшави прибуде перша партія вагонів метро від польських партнерів

До Києва з Варшави прибуде перша партія вагонів метро від польських партнерів

Відео
Укрінформ
До Києва з Варшави прибуде перша партія вагонів метрополітену від польських партнерів, протягом року місто отримає 60 таких вагонів.

Про це у Телеграмі повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, передає Укрінформ.

“Незабаром до Києва з Варшави прибуде перша партія вагонів метрополітену з допомоги, яку надають нам польські друзі. Наразі практично готові до транспортування 6 вагонів”, - зазначив він.

Мер наголосив, що завдяки підтримці міжнародних партнерів, зокрема Варшавського метрополітену та Міжнародної асоціації громадського транспорту, підземка Києва безкоштовно отримає 60 вагонів.

Йдеться про передачу рухомого складу серії №717, який також експлуатується і у столичному метро.

За словами Кличка, отримані вагони насамперед будуть використовуватися як технічні донори для проведення капітальних ремонтів діючого рухомого складу, але їх частина буде експлуатуватися як повноцінний рухомий склад на лініях підземки.

Читайте також: Столиця отримала чотири сучасні автобуси від німецьких партнерів

Він також повідомив, що постачання всіх 60 вагонів відбудеться поетапно протягом цього року.

“Для Київського метрополітену це вагома допомога, оскільки 80% рухомого складу - радянського виробництва. І ми дякуємо нашим партнерам за підтримку і всебічну допомогу!” - підкреслив мер столиці.

Як повідомляв Укрінформ, з Польщі до України з травня 2022 року надійшли 80 вантажів гуманітарної допомоги для потреб енергетики, а це близько 1,5 тис. тонн обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-