У Києві відкрили інсталяцію із зображенням балерини на стріляних гільзах

У Києві відкрили інсталяцію із зображенням балерини на стріляних гільзах

Фото
Укрінформ
У столиці перед Національною оперою України відбулося відкриття інсталяції «Unbroken Project», яка зображає балерину на стріляних гільзах.

Про це йдеться у пресрелізі, наданому Укрінформу.

«Головна мета проєкту - продемонструвати силу, рішучість і красу українських балерин наперекір безглуздому насильству, жорстокості та руйнуванням, завданих російсько-українською війною», - йдеться у повідомленні.

Над створенням інсталяції працювали французький фотограф Феліпе Хакоме і танцівниця Українського національного балету Світлана Оніпко.

«Unbroken Project» складається із серії світлин українських балерин, які були змушені залишити Україну через війну. Одна з таких інсталяцій в оригінальному вигляді розміщується у людних місцях по всьому світу, аби нагадувати про страшні події, що відбуваються в Україні.

Читайте також: У Софійському соборі презентували виставку, присвячену загиблим бійцям тероборони

Першими проєкт побачили мешканці Парижа (Франція) у листопаді 2022 року, а у лютому 2023 вона вже розміщувалась у Мадриді (Іспанія). Зараз інсталяція вже з іншим унікальним зображенням протягом трьох місяців (із 24 квітня по 24 липня) буде перебувати у Києві біля Національної опери України імені Т. Г. Шевченка. Уже після – поїде до Флоренції (Італія).

Світлина балерини надрукована на скріпленій смолою панелі зі стріляних гільз за допомогою ультрафіолетового принтера.

Як повідомлялося, у Києві на станції метро "Золоті ворота" відкрили виставку, засновану на технологіях доповненої і доданої реальності, про інструменти російської пропаганди, які рф використовує у висвітленні війни.

Фото: Nobuhiro Terada

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-