Більш як половину котелень Києва переключили на альтернативні джерела живлення

Більш як половину котелень Києва переключили на альтернативні джерела живлення

Укрінформ
Через пошкодження об‘єкта енергетичної інфраструктури більше половини котелень столиці переключили на альтернативні джерела електропостачання.

Про це у Телеграмі повідомив Київський міський голова Віталій Кличко, передає Укрінформ.

«Через пошкодження об‘єкта енергетичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки та знеструмлення котелень, «Київтеплоенерго» застосовує екстрені алгоритми реагування. Більше половини котелень столиці переключили на альтернативні джерела електропостачання», - зазначив мер.

Крім того, він зауважив, що зранку без опалення та гарячої води залишилася і Олександрівська клінічна лікарня, де наразі на стаціонарному лікуванні перебувають майже 700 пацієнтів. За його словами, наразі тривають роботи з перепідключення центрального теплопункту закладу до трьох пересувних котелень потужністю 600 кВТ. Разом із котельнями в медзаклад доставили дизпаливо та генератори.

Читайте також: Унаслідок ракетної атаки у Києві пошкоджений об'єкт енергетичної інфраструктури - Кличко

Кличко пояснив, що така модульна котельня здатна безперервно постачати тепло протягом тижня у випадку тривалої відсутності централізованого теплопостачання.

«Котельні на колесах можна експлуатувати навіть при температури мінус 30 градусів. Температуру теплоносія можна регулювати залежно від погоди. Їхня дозаправка здійснюється автоматично», - підкреслив міський голова.

Водночас комунальники повністю відновили електропостачання у столиці, відновлення подачі тепла у будинки триває.

"Електропостачання споживачам Києва відновлене у повному обсязі. Роботи з відновлення теплопостачання тривають. Наразі 30% домівок без опалення", - написав Кличко у Телеграмі.

За словами Кличка, відновити теплопостачання в повному обсязі комунальники планують протягом доби.

Читайте також: З комфортом під час тривоги: київський метрополітен отримав стільці, ковдри та матраци

Як повідомляв Укрінформ, вночі та зранку 9 березня російські війська завдали чергового масованоо удару по території України. Для атаки загарбники використали ракети й іранські дрони.

У Києві внаслідок ворожого обстрілу 40% споживачів залишилися без опалення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-