У Києві на 7,8% знизилась захворюваність на грип та ГРВІ

У Києві на 7,8% знизилась захворюваність на грип та ГРВІ

Укрінформ
За тиждень у столиці зареєстровували 13 241 новий випадок захворювання на грип та ГРВІ. Порівняно з попереднім тижнем рівень захворюваності знизився на 7,8%, це нижче епідемічного порогу на 43,8%.

Про це повідомляє пресслужба КМДА, передає Укрінформ.

"У столиці за 9-й тиждень 2023 року зареєстровано 13 241 новий випадок захворювання на грип та ГРВІ. Рівень захворюваності нижчий епідемічного порогу на 43,8%. Наразі показник захворюваності становить 448,5", - йдеться у повідомленні.

Загалом у Києві спостерігається зниження захворюваності на 7,8% порівняно з попереднім тижнем, що відбулося за рахунок дитячого населення. Зокрема, захворіли 5832 дітей (зниження на 15,7%) та 7409 дорослих (майже на рівні минулого тижня: зниження на 0,4%).

Як зазначається, у структурі захворюваності діти становлять 44% від загальної кількості, а на попередньому тижні – 48,2%. Захворюваність серед школярів знизилась на 19,9%. Зокрема, серед школярів зареєстровані 2890 випадків.

Читайте також: Сезон грипу: вже перехворіли близько двох мільйонів українців, МОЗ фіксує смертельні випадки

Попри зниження захворюваності порівняно з попереднім тижнем зросла загальна кількість госпіталізованих осіб серед дорослого та дитячого населення. До медичних закладів за останній тиждень госпіталізовали 396 осіб, 124 із них – діти.

Як повідомляв Укрінформ, в Чернігівській, Київській, Житомирській, Рівненській та Вінницькій областях цього року впроваджуватимуть новий метод контролю захворюваності на COVID-19 та грип – епідеміологічний нагляд за стічними водами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-