У Києві зберігається дефіцит електроенергії

У Києві зберігається дефіцит електроенергії

Укрінформ
Через стан мереж Київ забезпечується 60% необхідних об’ємів генерації, з цього доступного об’єму 40% іде на об’єкти критичної інфраструктури, залишки розподіляються між споживачами.

Як передає Укрінннформ, про це повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко у Фейсбуці.

«Складається так, що споживання зараз є дуже нерівномірним протягом доби, обсяги дефіциту коливаються. Якщо в обідній час електроенергії вистачає у межах сірих зон графіків, то ввечері, коли всі приходять додому, споживання виходить за обмеження і сірі зони відключаються повністю»,– зауважив він.

За словами Коваленка, є декілька причин, чому виникає такий дефіцит. Перша – генерація уже давно не дорівнює потребам електроенергії. Погода робить так, що споживачі більше користуються електроприладами. Це надто навантажує систему та збільшує дефіцит. Друга – деякі генераційні об'єкти пішли на планові ремонти, адже без ремонтів вони просто вийдуть із ладу, і приведення їх до тями буде складним і дуже довгим.

Читайте також: Імпорт електроенергії: у Мінекономіки сказали, кому не вимикатимуть світло

«Цю нестачу генерації зараз намагаються балансувати за допомогою ГЕС. І тут криється відповідь на запитання, чому почали відключати вночі. Тому що ресурс гідроелектростанцій є вичерпним, вони не можуть працювати 24/7. Саме в нічні години ГЕС набираються», – додає Коваленко.

Як повідомлялося, енергосистема України зазнала 11 ракетних та 14 безпілотних атак ворога. Пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні. Їх відновлення все ще потребує значних ресурсів та часу.

Читайте також: Українські енергетики реалізовують проєкт для захисту міст від блекаутів — почали з Києва

Масовані атаки на українську енергетичну інфраструктуру тривають із 10 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-