Кличко пояснив, чому станцію метро «Мінська» слід перейменувати

Кличко пояснив, чому станцію метро «Мінська» слід перейменувати

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що назви деяких об'єктів, станцій метро, парків не відповідають сьогоднішнім реаліям.

Про це мер Києва заявив в ефірі українського телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я розумію що багато киян звикли до одних чи інших назв і не завджи дуже добре ставляться до перейменувань. Але давайте будемо жити в сьогоднішніх умовах, і назви деяких об'єктів, станцій метро, парків не відповідають сьогоднішнім реаліям", - сказав Кличко.

Столична влада отримала пропозицію перейменувати станцію метро Мінська на Варшавську, наголосив він.

Читайте також: Дерусифікація: у Києві перейменували три залізничні станції та бібліотеку

"Не будемо забувати, що з території білорусі був напад, порушена територіальна цілісність України. З території білорусі злітають літаки, які бомбардують і випускають ракети, в результаті яких страждають і гинуть українці - мирні мешканці. І пропозиція така прийшла, ми розуміємо, що це недружнє ставлення мінська, столиці нашої сусідньої держави, відношення до нас, до українців", - зазначив міський голова.

Читайте також: Без рф та білорусі: у Києві до 9 травня перейменування вулиць обговорять онлайн

За його словами, набагато краще перейменувати станцію метро Мінська на станцію Варшавська. "Не будемо забувати також, що поляки в цих складних умовах взяли до себе мільйони українців, допомагають нам гуманітаркою, допомагають військовою допомогою, політично відстоюють інтереси України. І я переконаний, що такі пропозиції слушні і ми будемо на наступних сесіях Київради обов'язково підтримувати, щоб ті вулиці, які нагадують нам про ворога, краще хай нагадують про наших друзів", - наголосив Кличко.

Читайте також: Метро Києва проводить онлайн-опитування щодо перейменування 5 станцій

Як повідомлялося, 15 квітня розпочалося онлайн-опитування щодо зміни назв 5 станцій метро. Кияни можуть запропонувати свою назву до 15 травня.

Крім цього, Київрада на засіданні ухвалила рішення про перейменування колишнього скверу споріднених міст на честь дружби Києва та Москви на сквер Героїв Маріуполя.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-