До Києва приїде мер Праги, щоб висловити підтримку Україні

До Києва приїде мер Праги, щоб висловити підтримку Україні

Укрінформ
У понеділок, 14 лютого, до Києва, щоб висловити підтримку та солідарність з Україною, прибуде міський голова чеської столиці Зденек Гржиб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

«Це правильно, що Прага та інші члени «Пакту вільних міст» висловили свою підтримку столиці України та її громадянам у цих тяжких умовах», – наголосив міський голова Праги.

На його думку, «Київ повинен залишитися вільною столицею та опорою демократії в регіоні».

Міський голова Праги зазначив, що міста-члени «Пакту вільних міст» поділяють із Києвом однакові цінності. До того ж, за його словами, ці міста «є домівкою для багатьох українських земляків – лише у Празі, за даними чеського міністерства внутрішніх справ, їх живе близько 70 тисяч».

Читайте також: Прем’єрка Литви про допомогу Україні: Ми готові зробити більше

Як зазначається, у вівторок, 15 лютого, Віталій Кличко разом зі Зденеком Гржибом у київській мерії зустрінеться з мером Варшави Рафалом Тшасковським.

«Пакт вільних міст» – об’єднання, засноване у 2019 році мерами Братислави, Будапешта, Праги та Варшави з метою захищати та втілювати демократичні цінності, права людини, свободу слова, принципи правової держави. Від вересня 2021 року до об’єднання приєдналося понад 20 міст Європи та поза нею.

Як повідомлялося, у четвер РФ та Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України.

Окрім того, Москва продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

За даними розвідки, РФ продовжує нарощування кількості тактичних військових груп на кордонах України.

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-