Суд відправив під арешт чоловіка, який у Києві поранив поліцейського і двох цивільних

Суд відправив під арешт чоловіка, який у Києві поранив поліцейського і двох цивільних

Укрінформ
Чоловіка, який стріляв і поранив поліцейського та двох цивільних людей, суд відправив під варту на два місяці.

Про це у Телеграмі повідомляє Київська міська прокуратура.

Голосіївський районний суд столиці обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чоловіку, який відкрив стрілянину у житловому будинку, поранивши при цьому поліцейського та ще двох людей.

Строк дії запобіжного заходу суд визначив до 5 вересня.

У прокуратурі нагадали, що дії підозрюваного кваліфіковані як замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків та замах на вбивство двох осіб (ст. 348 Кримінального кодексу України, ч. 2 ст. 15, п. 1. ч. 2 ст. 115 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Як повідомлялося, 7 липня близько 11.00 мешканець квартири по проспекту Голосіївському у Києві через зачинені двері вистрілив з мисливської рушниці у бік правоохоронців, які прибули на виклик, поранивши одного поліцейського, а також двох цивільних, які стояли поряд. Патрульний дістав вогнепальне поранення лівої кисті з множинними переломами кісток, ще один постраждалий - вогнепальне поранення голови, шиї, грудної клітки та живота, інший чоловік - уламкове пошкодження правого плечового суглоба.

Читайте також: У Миколаєві сталася масова бійка зі стріляниною

Зловмисник відмовлявся відчинити двері, погрожував відкрити вогонь та здійснив спробу підпалити квартиру. З метою затримання стрільця була проведена спецоперація із залученням спецпризначенців.

Під час обшуку в квартирі виявлено та вилучено рушницю та інші речові докази.

Читайте також: У Миргороді затримали жінку, яка напала з ножем на поліцейського

8 липня слідчі поліції повідомили йому про підозру у замаху на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків та замаху на вбивство двох осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-