КМДА матеріально підтримує всіх медиків вторинної та третинної ланки - Гінзбург

КМДА матеріально підтримує всіх медиків вторинної та третинної ланки - Гінзбург

Укрінформ
Київська міська адміністрація матеріально підтримує всіх працівників системи охорони здоров'я вторинної та третинної ланки.

Про хід реформи системи охорони здоров’я у столиці в інтерв’ю Укрінформу розповіла керівник Київського департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

«Мабуть, Київ - єдине місто в Україні, яке фінансово підтримує всіх медичних працівників. Тобто, йдеться про безповоротну фінансову допомогу, це близько півтора мільярда гривень, виділених з місцевого бюджету. Де б лікар не працював, він отримує (доплати - ред.) п’ять тисяч гривень, медична сестра – чотири, молодша медична сестра – дві тисячі гривень», - зазначила Гінзбург.

Читайте також: У київських лікарів є унікальні випадки одужання пацієнтів від коронавірусу - Гінзбург

На її думку, вузькоспеціалізовані заклади в Україні фінансово неспроможні. «Як таких в інших країнах їх не існує. Мова йде про шкірно-венерологічні, фтизіатричні та психіатричні заклади. Вони мають бути у складі багатопрофільних лікарень і забезпечувати по всіх напрямках допомогу. І тому ці лікарні перебувають у процесі реорганізації. Лише той пацієнт повинен перебувати в стаціонарному закладі, який виділяє бактерії, всі інші повинні лікуватися амбулаторно», – підкреслила керівник столичного департаменту здоров'я.

Вона уточнила, що з кожним роком кількість таких хворих зменшується, а заклади залишалися в кількості, розрахованій на тисячі пацієнтів.

Читайте також: У КМДА вважають, що необхідності відкривати у Києві нові центри COVID-вакцинації немає

«Але ми на правильному шляху, тому що показники смертності від туберкульозу, СНІДу були зменшені за показниками 2020 року і за підсумками цього кварталу. Тобто, якщо ми констатуємо, що офіційна статистика за чотири місяці цього року демонструє зростання смертності від коронавірусу, то смертність від туберкульозу і СНІДу продовжує знижуватися», - резюмувала Гінзбург.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-