У КМДА вважають, що необхідності відкривати у Києві нові центри COVID-вакцинації немає

У КМДА вважають, що необхідності відкривати у Києві нові центри COVID-вакцинації немає

Укрінформ
Директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург вважає, що у столиці краще розвивати вже створений Центр вакцинації проти COVID-19 на базі Міжнародного виставкового центру, ніж додатково відкривати нові.

Таку думку вона висловила в інтерв’ю Укрінформу.

«У центрі на Броварському проспекті вже все облаштовано для функціонування 41 бригади. Тож у нас є ще можливість збільшувати кількість бригад. Нам краще розвивати додатково саме цей центр, ви бачили – є великі площі, все продумано в деталях, процеси відпрацьовані. Тому наразі не стоїть питання збільшення кількості вакцинальних центрів», - зазначила вона.

Читайте також: Валентина Гінзбург, керівник столичного Департаменту охорони здоров’я

При цьому Гінзбург звернула увагу на проблему забезпечення таких центрів кадрами. «Медики працюють упродовж тижня, а ми додатково мобілізуємо їх на кожні вихідні. Збільшення кількості центрів потягне необхідність додаткових медичних рук, людино-годин. Люди ж мають свої сім’ї, мають право на відпочинок, тому потрібно балансувати», - підкреслила директорка Департаменту охорони здоров’я.

Вона також відзначила, що вакцинальний центр на Лівому березі відповідає всім вимогам наказу Міністерства охорони здоров’я. За її словами, організаційно все було враховано, починаючи від роботи охоронців, чергування швидкої, студентів-волонтерів, які, зустрічаючи на вході, супроводжують клієнтів до вакцинальної бригади. Є місця сидіння для спостереження біля бригади, є окремі локації медпрацівників, бригади екстреної медичної допомоги. Є вода, пеленальний столик, у достатній кількості туалети, і все підтримується в дуже гідному вигляді, запевнила Гінзбург.

Крім того, за її словами, місто робить усе можливе, щоб у найкоротші терміни вакцинувати всіх охочих киян. Для цього щоразу вдосконалюється організація процесу вакцинації, зазначила вона, додавши, що, наприклад, розроблено та впроваджено алгоритм запису на конкретний час. Зробити це вже другий тиждень поспіль можна через сервіс Хелсі.

Читайте також: В Україні готуються до вакцинації підлітків – МОЗ

«Та, на жаль, не всі дотримуються запропонованих правил: або не хочуть записуватися, або приходять не на свій час. У результаті це заважає щепити якомога більше людей. Було б непогано, якщо б нас почули та користувалися тими пропозиціями, які пропонує місто. Як на мене, краще витратити кілька хвилин на запис із мобільного або на сайті – та виграти кілька годин, які не доведеться простоювати у черзі під сонцем або дощем», - підсумувала вона.

Як повідомлялося, в Україні станом на 19 червня зробили 2 056 499 щеплень проти COVID-19. Одну дозу вакцини отримали – 1 700 709 людей, отримали дві дози та завершили вакцинацію 355 790 осіб.

Лідерами за кількістю вакцинацій є місто Київ, Дніпропетровська та Київська області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-