Київрада просить відкрити відомчі лікарні для всіх COVID-хворих

Київрада просить відкрити відомчі лікарні для всіх COVID-хворих

Звернення
Укрінформ
Київська міська рада ухвалила звернення до Кабінету Міністрів та Міністерства охорони здоров'я щодо використання медичної бази відомчих лікарень, розташованих у столиці, для прийому та лікування хворих на COVID-19 киян.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення під час онлайн-засідання Київради підтримали 102 депутати.

Зокрема, у рішенні Київради зазначається, що ситуація з поширенням коронавірусу у столиці набуває загрозливих масштабів. Враховуючи темпи розповсюдження хвороби, столичні комунальні медичні заклади майже вичерпали увесь свій ресурс ліжкомісць.

"У столиці щодня фіксуються близько 700 госпіталізацій. За таких умов особливу стурбованість викликає нестача місць у київських опорних лікарнях. У деяких з них заповненість ліжок, до яких підведено медичний кисень, підходить до позначки 100%", - підкреслила депутат Київської міської ради, голова Постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики Марина Порошенко.

У зв'язку з цим депутати Київради вирішили звернутися до Кабміну та МОЗ з проханням вжити необхідних заходів щодо виконання рішення про використання медичної бази 12-ти відомчих лікарень, які розташовані в Києві, для прийому та лікування хворих на COVID-19.

"Нагадую, що йдеться про майже 10 тисяч додаткових ліжок для хворих на коронавірус. Таке рішення дасть можливість хоч на певний час розвантажити комунальну медичну систему та допоможе врятувати тисячі житів", - зауважила Порошенко.

Читайте також: У Києві за добу виявили 1886 випадків коронавірусу

Зокрема, перепрофілювати та протягом найближчих тижнів обладнати заклади кисневими станціями, концентраторами, забезпечити засобами індивідуального захисту лікарів пропонується: клінічну лікарню "Феофанія" Державного управління справами; Київські клінічні лікарні на залізничному транспорті №1, №2 та №3; Центральний клінічний госпіталь Державної прикордонної служби України; Центральний госпіталь МВС України та інші.

Як повідомлялося, Київський міський голова Віталій Кличко раніше закликав Міністерство охорони здоров’я та Національну академію медичних наук надати доступ до лікування хворих на COVID-19 киян у відомчих закладах, що знаходяться в столиці.

В Україні станом на 8 квітня лабораторно підтверджено 1 803 998 випадків COVID-19, з них за добу – 19 419.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-