Антимонопольний комітет перевірив ціни на ПЛР-тести у Києві

Антимонопольний комітет перевірив ціни на ПЛР-тести у Києві

Укрінформ
Північне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) в результаті дослідження ринку ПЛР-тестів у Києві не виявило порушення конкурентного законодавства.

Як повідомляє Укрінформ, про це розповів керівник Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький в інтерв'ю виданню "Містер Блістер".

"Ми провели розслідування щодо можливих ознак порушення конкурентного законодавства. Результат - ми їх не виявили. Цей ринок дуже конкурентний. За результатами розслідування можна констатувати тільки різний рівень рентабельності, який у деяких випадках дуже високий. У Києві є 3-4 приватні клініки, які проводять ПЛР-тестування з рентабельністю 70%, але граничний рівень рентабельності на ці послуги не встановлено. Тому це не є порушенням", - сказав Хмельницький.

Читайте також: Де здати тест на ковід, скільки це коштує і коли буде результат

Він додав, що на ринку спостерігаються інші порушення. Наприклад, деякі лабораторії пишуть на своїх сайтах, що ПЛР-тест буде готовий швидко - від 4 до 24 годин, а за фактом споживачі отримують результати за три доби. "Такі компанії мають конкурентні переваги щодо інших, тому що обіцяють результат швидко, і люди звертаються саме до них", - зазначив Хмельницький.

Читайте також: Приватні лабораторії проводять 30% усіх ПЛР-тестів – Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, Північне міжобласне відділення Антимонопольного комітету України (колишнє Київське обласне територіальне відділення АМКУ) розпочало в серпні 2020 року дослідження дотримання медичними лабораторіями вимог конкурентного законодавства при формуванні цін на проведення ПЛР-тестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-