На вибори мера Київ поділять на 10 округів - ЦВК

На вибори мера Київ поділять на 10 округів - ЦВК

Укрінформ
Єдиний одномандатний міський виборчий округ з виборів Київського міського голови на виборах 25 жовтня поділяється на 10 територіальних виборчих округів, межі яких збігаються з межами районів у столиці.

Відповідне роз’яснення щодо окремих питань організації підготовки та проведення чергових місцевих виборів 25 жовтня 2020 року у містах з районним поділом з кількістю виборців 2 млн і більше осіб ЦВК затвердила на засіданні у четвер, повідомляє пресслужба комісії.

“Оскільки у законодавстві були суперечності щодо формування районних виборчих комісій у містах з кількістю виборців 2 млн і більше, а також утворення територіальних виборчих округів у таких містах, ЦВК з метою забезпечення однакового застосування деяких положень законодавства України прийняла вище згадане роз'яснення”, - ідеться в повідомленні.

Зокрема, у документі зазначено, що єдиний одномандатний міський виборчий округ з виборів Київського міського голови поділяється на 10 територіальних виборчих округів, межі яких збігаються з межами районів у місті Києві. Рішення про утворення таких виборчих округів не приймається.

Читайте також: "Слуга народу" може висунути Олега Філімонова кандидатом у мери Одеси - депутатка

У ЦВК розповіли, що територіальні виборчі округи з виборів депутатів Київської міської ради утворюються Київською міською виборчою комісією у порядку та строки, визначені Виборчим кодексом.

Склад районних у місті Києві виборчих комісій формується Центральною виборчою комісією не пізніше як за 75 днів до дня чергових виборів (до 10 серпня 2020 року включно).

Подання кандидатур до складу районних у місті Києві виборчих комісій можуть вносити районні у місті Києві (у разі їх відсутності у структурі відповідної політичної партії – міста Києва) організації політичних партій не раніше ніж за 90 днів та не пізніше як за 80 днів до дня чергових виборів (до 5 серпня 2020 року включно).

Читайте також: ЦВК просить Донецьку й Луганську ОДА повідомити, на яких дільницях можливі вибори 25 жовтня

У ЦВК додали, що районні в місті Києві виборчі комісії здійснюють повноваження, передбачені Виборчим кодексом.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 15 липня призначила чергові місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-