На Київській бієнале у жовтні обговорюватимуть вплив технологій на політику і культуру

На Київській бієнале у жовтні обговорюватимуть вплив технологій на політику і культуру

Укрінформ
Міжнародний форум мистецтва і знання “Чорна хмара — Київська бієнале 2019” проходитиме у Києві з 11 жовтня по 23 листопада.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Центру візуальної культури.

“Учасники з Німеччини, США, Франції, Голландії, Індії, Марокко та інших країн обговорять глобальний вплив технологій на сучасну політику і культуру та історичні зміни, що його спричинили. Мета Київської бієнале 2019 — спільно виробити послідовне розуміння останніх трьох десятиліть в історії Східної Європи, визначених Чорнобильською катастрофою, розпадом СРСР та появою феномену великих даних”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, мультидисциплінарний проєкт об’єднає філософів, художників, дослідників, музикантів та активістів з усього світу. Програма, крім виставкової частини, передбачає лекції, покази фільмів та дискусії.

Форум у Києві охопить кілька тематичних блоків: нові медіа, політика, архітектура, екологія. Він дозволить створити платформу для обговорення актуальної ситуації за допомогою мистецьких практик і гуманітарного знання.

Читайте також: У Києві вперше стартує Джаз Коктебель

У 2019 році Київська бієнале стала частиною новоствореного Альянсу східноєвропейських бієнале сучасного мистецтва, співініціаторами якого були представники Центру візуальної культури. Першою подією цього об’єднання стала Варшавська бієнале, що пройшла у травні-червні цього року.

Київська бієнале відбуватиметься вже втретє. Її організатором є Центр візуальної культури. Проєкт здійснюється за підтримки ERSTE Foundation, Foundation for Arts Initiatives, Goethe-Institut, Prince Claus Fund та Українського культурного фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-