У Києві під Радою розпочався мітинг

У Києві під Радою розпочався мітинг

Укрінформ
На площі Конституції під Верховною Радою у Києві розпочався мітинг.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, активісти партій та громадських об'єднань виступають на сцені, встановленій навпроти входу в парламент. Вони тримають у руках прапори з символікою партій "Самопоміч", "Батьківщина", "Громадянська позиція", "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі.

У зв'язку з цими акціями Нацгвардія та Нацполіція посилили заходи безпеки в урядовому кварталі, крім того перекрито рух на вулиці Інститутській та біля перехрестя з вулицями Банковою і Садовою. Стоять живим ланцюгом співробітники Нацгвардії та Національної поліції, вулиця Інститутська з обох сторін огороджена металевим парканом.

На вулиці Грушевського, на перехресті з вулицями Садовою та Липською, встановлені рамки металошукачів. Співробітники Національної поліції здійснюють огляд особистих речей. Окрім того, рамки встановлені на вулиці Шовковичній.
Читайте також: Публічну безпеку в центрі Києва сьогодні забезпечуватимуть 3,5 тисячі силовиків

Як на вулиці Грушевського, так і на вулиці Інститутській на узбіччі перебуває велика кількість військового автотранспорту, патрульні автомобілі Нацполіції, чергують медики та пожежні машини. Значні сили правоохоронців зосереджені на площі Конституції біля входу в будівлю парламенту. Там правоохоронці кількома рядами стоять перед мітингувальниками. Також військові групами стоять біля будівлі парламенту вздовж вулиці Грушевського.

Раніше екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі та його соратники заявили про намір протестувати в Києві 17 жовтня. Про свою участь в акції вже заявили кілька політичних сил і громадських організацій: ВО "Свобода" Олега Тягнибока, Громадський рух "Хвиля" Віктора Чумака, партія "Альтернатива" Єгора Фірсова, партія "Демократичний альянс" (Василь Гацько та Вікторія Пташник), "Самопоміч" Андрія Садового, "Національный корпус" Андрія Білецького і партія "5.10" Геннадія Балашова.

Основних вимог три: нові правила виборів в Раду, які включають в себе пропорційну систему з відкритими списками, скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду.

Фото Юлії Овсяннікової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-